neděle 27. října 2013

O běžecké bunde,vesmíru a sile přání

Tak sem se rozhodl běhat. A uz kdysi behaval a byl jsem dobrej, stary kamaradi s mladi vedeji.
Ale tentokrat to bylo vse trochu zamotanejsi.
Jako chudej clovek mam jen jedny boty, tak sem si koupil boty bezecke a take teplaky ponevac zadny nemam. Bydlim v male vesnici tak aby bylo jasno s tim behanim ze beham a ne ze utikam v monterkach kamsi do daly.... uz se ochlazuje a chcel sem si koupit nejakou bundu, nejakou dobrou co nprofoukne neprepoti ale zaroven dycha.ale pri pohledu na ceny v obchode sem zacal spekulovat, a nakup bundy sem pozdrzel. Mezi tim uz sem zacal behat a hledat po internetu bundy na behani v nejake lepsi cenove skupine.
Tendle patek sem se rozhodl ze nastivim karlovy vary a akci s nazvem bezpenezna zona kterou delaji kamaradi. Prohlizim si veci co tu jsou vetsina veci na devcini, neco pro deti a nejake blbe pozlatka co zabiraji prostor v baraku. A tudle prichazjei kamaradi, a jeden nese cervenou bezeckou bundu, a ejhle pasuje mi je dobra a sem spokojenej, na vymenu mu davam sklenici susenych hub co jsem dostal od sestry a je to. Celej den mam dobrou naladu a premyslim o tom vesmirnim planu , o te bunde ktera my spadla z nebe, a rikam si ze vse co chceme aby nam vesmir dal tak nam dava. Az prijde chladnejc tak vytahnu bundu sak co by ne.

neděle 20. října 2013

o nasich vysledcich v permakulture !!!!!!

Byl sem dotazan na vysledky sve prace.
Tak sem napsal takove pojednani nad touto otazkou

a je to lepsi!!

ja se take nemam zle.uvedomime li si ze nejhur uz bylo tak to muze bit jenom lepsi. mameli stale pocit ze je to horsi a horsi tak je nejvissi cas se zblaznit a myslet si ze je to lepsi. Ja uz sem se zblaznil a je to lepsi!!

sobota 19. října 2013

nejlepsi storka tohodle leta.jen pro otrle a verici!!!

Tak jako kazdej rok i tendle rok sem se vydal stopem do francie na vynobrani.Stopovani mam rad a pisu o nem i v jinem prispevku tady.
Tak sem vyrazil s prahy nedeli odpoledne s metra hurka je pekne misto na stopa smer plzen norinberg atd.... stopoval sem asi 10minut chytnul sem rovnou norinberg, pekni, pak sem chytnul dodavku nemcu dredaru delaji hlinene omitky tak sme si vymenili adresy a pohodicka. po ceste sem si spival meditoval metta  a,tak ruzne.prespal sem u jedne pumpe v pulce nemecka a druhej den se vydal na dalsiho stopa smer dijon. No cesta predemnou daleka jeste, ale darilo se, vzdy stop tak na 200km a pak hodka dve pausa, vecer sme uz byl nedelako baselu na pumpe, kde sem se dostal do slepeho bodu. mnel sem odbocit drive ale ridic uz nestihl takze sem stal na pumpe smer basilej a nikde zadne francouzke auto. zacalo se stmivat a rikal sem si ze no dneska to uz tady zalomim.
V tom mi zastavila zenska asi tak 58 auto plne nakupu ze prej jde s polska je svicarka a ze ze mne hodi do franie ,ne az do dijonu ale do francie, tak sem se dal s ni do reci a ona na mne stale zirala jak sem mladej a ze mam pekne dredy a ze sem jak jeji syn. ze prej nemysli na eros, ze prej potrebuje neco splatit a proto je k lidem hodna. tak sme se bavili vesmes o vecech mezi nebem a zemi o stesti radosti  az prislo k mistu kde mne mnela vyhodit a chtela po mne abyc ji dal kousicek sveho dredu. rikam si carodejnice jedna stara.ale rikal sem si ze i rozdavat je treba a teda ustrihl sem ji asi 2cm dlouhi kousek myho dredu jako cena za tu cestu co mne svezla. Ona na mne vytahla obalku ze at do ni nekoukam ze to mam jen tak aby se nereklo. vyhodila mne na pumpe a jela dal. No v obalce bylo 50Euro a ja sem byl ve francii, takze sem v kapse i s tema svyma penezma tadka 52 Euro. Kdo neveri at neveri, kdo chce stopovat at stopuje, ja stopuji dal uz 15 let,ale takovydle darek sem este nedostal.
peknej stop vam preji take!!!

pátek 18. října 2013

pohadka o klucinovi a dreve,

Byl takovej kluk z hor, a zil si skromne a spokojene u sebe doma staral se o zviratka o zahradku, a setkal se s devcicou a zamilovali se. A on se znahla rozhodl ze bude za to zenskou jezditi, casem mu i praci sehnala .On jezdil stale mezi domovem a devcicou docela slusnou streku. Obcas jeli spolu.
Este nevedeli jestli zimu stravi u ni, a nebo kazdy u sebe,este se tak neznali.
Jednou  jej pozadala o to aby u kamaradu co bydli cez vesnici , ji pomohl se drivim. Narezat ,previzt ,dat na vozik odvizt autem domu.Ukazala  mu les  kde se ma drivi sbirat. Klucina maka vozi vozicky jeden za druhim asi 4 krat se otaci.decka od pratel mu  obcas pomahaji. Po poslednim voziku kdyz uz je vecer pta se te slecny jestli este zitra ma vozit drivi, ona se jej pta kolik tam toho je, no este tam je ale uz je to dal od cesty. Po spolecne diskusy se zhodnou ze driviho je natahaneho na zimu dost a ze se pusti do jine prace. Spolecne narezou drivi a kulnicka je plna az po vrh.
Devcice  je spokojena .Klucina ale neni s pobytu na velke vesnici ani se vztahu s devcicou spokojenej a ona take ne a dochazi k jejich rozhodu.
Klucina odchazi spatky do hor a take ukoncuje praci.
Po nejake dobe si klucina cte  o tom ze prej se "vysral na praci" a je linej
on se pta  "jak to.?" .
Chce dostat odpoved nebot ma pocit krivdy, odchazel sice z prace ale kvuli necemu jinemu. Dale je klucina obvinen z toho ze dovezl malo dreva ze v lese zustala vetsi pulka. Klucina nevi ma li zatahovat byvalou devcici do toho aby ozrejmila ze se drivim to bylo jak to bylo. Slecna nakonec promluvi o tom ze je to tak ze ma driviho malo.
Klucina nechape jednu vec, jestli mnela drivi malo, proc to nerekla, a proc to resi nekdo uplne jini nez ona , ze ona ma malo dreva. A proc ma uplne plnou kulnicku?
Klucina se snazi aby se mu dani lide omluvili ale marne. Odpovede se mu nedostava
Klucina je s toho smutnej, nekdo mu nasypal na hlavu popel , nebyla to jeho byvala devcice  ale kamaradi ktere to drivi mneli za barakem.
Klucina se radsi vraci do hor a nechce mit uz nic spolecniho s lidma ktery ho podrazili.
Klucinovi se nepodarilo zistit z jakeho duvodu ho ty kamarady obvinili.
Klucina si vzal jedno velke ponauceni. Doma je Doma a dreva nikdy neni dostatek.

sobota 12. října 2013

buntosak . koncepce, vzory minulost a budoucnost

Ach jo to uz davno kdy se v internetovem eteru zjevil essid access point Buntosak. Byl to projekt lidi z ex palach a tehdejsiho dvp. tento vysilac stale funguje a vysila signal a kupodivu sou v tisove i lidi ktery dane sluzby vuizvaji, i kdyz po pravde sme museli zacit resit komunikaci sifrovane.
po preceteni mych predeslich blogu prijdete k tomu ze s dvp zustala jen obcanske sdruzeni a projekt Trnoviste.
Tak se meni nektere veci dal a uz bylo nacrtnuto ze barak cislo 18 dostane novej nazev a ze to bude buntosak, dospelo z casem.
Takze to vysveceny baraku na neco noveho je vysveceny na buntosaka.Tym momentem uz nebude dvp, dvp je sdruzeni co ma schuzky patri ji trnkoviste a sdruzeni sidli v baraku ktery se nazvyva buntosak......
mozna se to zda nejake divne cele todle slovickareni, ale ja to tak mam rad, je v tom pak poradek. a buntosak bude docela zajimavej projekt, proc by ne taky!

sobota 5. října 2013

dvp cesta jako cil. Buntosak!!!!

Ano vidim to presne tak.....
i kdyz dvp konci barak 18 zustava a treba pracovat na jeho koncepcy.a jedna z nich je uplne jasna zretelna a pruhledna.
cesta je cil.
barak 18 je opravenej a funkcnej k bydleni, to ce se ctelo dokazat od zacatku se dokazalo a je to tu. je to zakladna!!!! zakladna se vsim vsudy, na kterou se muzu vratit ci bydlet na ni.muzu delat na ni kurzy muzu si tam pozvat hosty ci pronajat.Uvazuji li ale nad svym budoucim zivotem, neni treba abych videl muj cil v baraku cislo 18. Je to je barak a je to zakladna ze ktere muzu vyrazet delat jine veci, cestovat, prividelavat si ve meste a bude to pro mne vzdy zakladna klidu pokje a miru.
Neni treba premyslet nad jejicm cilem, nad jejim zmyslem v sirsim hnuti, je to jen barak a ja mam konecne kde bydlet a zit.
co tam budu nebo nebudu zit, jak to budu delat je uz jen na mne. ma li bejt slobodnej prostor o rozvoji osobnosti tak prave tendle prostor to ma bejt.
clovek musi rust duchovne aby byl spokojenej a aby si naplnil zakladne duchovne potreby, nema vyznam se zdrzovat nekde kde ten rust neni a kde je to spise naopak. A ja potrebuji po letech spanku  rust, a se mnou bude rust i ten barak se zahradou a hlavne uz se nebudu vymlouvat na to ze mi nekdo nici zvivot, zahradku etc. je to velkej krok a zaslouzi si opet vysvetit barak, asi to udelam obradne a mozna ze i prejmenuji barak na neco zvlastneho a napriklad buntosak a buntosak je bohousuv barak.
No jo ach ten buntosak co ho vse este ceka.

pátek 4. října 2013

prenositelnost vlastniho pocitu stesti , sobestacnost a vesela skromnost

Minulý rok jsem si uzival opojen vlastním stestim, které j sem si vytvoril doma v Tisove. 8let zde bydlím a pomalu jsem si vybudoval, spolecne s kamarady jsme opravili dum, a pomalu sem šplhal za svým snem a to o soběstačnosti. A minuly rok jsem si ho skvěle uzival, zimu sem strávil meditacemi a cvičením jogy.
Jen ze z jara prislo zamilování a pozdeji s ním snaha mé milé o to abych se přistehoval k ni a zjistil sem ze kdyz j sem u ni vůbec nejsem z toho vysmatej a uz vůbec nefunguje moje filozofie o vesele skromnosti a  ze,  je aplikovatelná jen na tisovou a nikde jinde.
Poslední dny premyslim nad tim kde se stala chyba, kde sem pochybil a nebo zda to vlastne chyba nebyla a ze vzdy trva kim si clovek vybuduje kolem sebe prostredi ktere mu vytvari pocit spokojenosti a radosti se zivota.
Stale nad tim medituji a neprisel sem k jednoznacnemu zaveru.
Vim ze vetsina lidi zije na jedním miste a kdyz se prestehujou tak nejsou stastny nejsou spokojeny, otazka je jestli to plati i na mne.
No inu nezbyva nez zkusit to co zivot prinasi a to snazit se opet vratit veci tam kde byli a uzivat si spokejenosti v tom prostredi ve kterem sem byl spokojenej a stastnej. Dale ale vyvstava otazka kterou navozuje tantra  a to ze 'ses li stastnej na jednom miste muzes byt stastnej vsude' , otazny pak je , jestli ale pak chvili trva kim ses tam stastnej a nebo je to celkove na delsi dobu.
Mozna ze to ani nefunguje vsude a tantra v tomdle zmyslu nemluvi, urcite existujou mista a lidi ci jejich spolecenstvi kde se proste nedokazes uvolnit a spokojene zit, a nebo jo ,ale to uz si na jinim levelu a otazka zase pak zni jestli takovej level chces nebo chci a nebo ne.?
Nezvaluji nic na moji milou, naopak byla to moje chyba a soucast mojej cesty abych pochopil ,ze to co jsem si vybudoval doma je neprenosne. To uz sem tedka pochopil, tedka zbejva jit dal cestou kterou mi prychystal zivot.
Mozna ze na todle tema napisu nekdy vice az vice pochopim a  precitim .
A jak to mate vy......?