pátek 29. května 2015

Léčení vodou

Tak jsem si řekl po různích bolístkách co mne trápí, že bych zkusil pití vody
našel jsem tento textík, když tak budu referovat
http://chromik.wz.cz/73_leceni_vodou2.htm
podobné  náody jsem našel na různích stránkách, s jogou zkušenosti mám, meditací také, inu do toho

neděle 10. května 2015

Žijeme ve dvou světech

čím dál více řeším tuhle polemiku a čím dál mi přijde být jasnější.
Jeden svět je ten svět ve kterém žijeme, to je ten svět kde se chodí do supermarketu, kde se jezdí autem pro 4 osoby ale jen sám . Svět kde za práci dostaneš jasnou mzdu většinou minimální.
A pak je ten druhý svět, kde zahradničíš, kde chodíš makat do komunitní zahrady, kde jezdíš autostopem a namísto večerního koukání na telku, zavařuješ přebytky se zahrady.
Tyto dvě světy se nedají skloubit.
Když chodím do práce, nemám čas makat na zahradě, a naopak, když do práce nechodím, mám sice čas makat na zahradě ale nemám peníze ne věci, které na tu zahradu potřebuji. Ten druhý svět je snaha o to být soběstační, být férový vůči matce zemi a vůči všem živím tvorům na zemi.
Léta žiji alternativním životem a hledám , hledám, kde je ta společná čára mezi těma dvěma světy. Chodím po různých komunitách, kde se to snaže-jí skloubit..
A popravdě nenacházím, zatím jsem dospěl k dvěma  verzím kam a jak to jde.
Jeden je přinucení. to že jste přinucení, například tým že se rozpadl stávající systém tak až pak budete zahradničit o stošest a vše ostatný. Jste přinucení postavit si svůj dům, nebot nejsou firmy, není materíál.....
Druhý přístup je přístup víry. Když člověk v něco věří a dáva mu to sílu, velkou sílu a fakt v tom věří tak dokáže se taky vzdát svého ega a dokáže sdílet, svoji zahradu, milovat své bratry a sestry a  dokáže s nimi žít.
Potkal jsem za život mnoho ztroskotanců stejní sem i já. Lidi co bloudě-jí, chtějí něco dokázat např
chci dokázat založit komunitu
chci dokázat být soběstační
chci vypěstovat tolik že mne to uživí
chci si postavit sám svůj dům podle svých představ
chci meditovat a dosáhnout osvícení
chci aby byl stále mír a abych se měl dobře já a má rodina
chci žít tak abych nemusel chodit do práce a  mohl se tak oddávat svým koníčkům užívaní světa a tak se jen radovat.


Je tu ale malí problém. všechny ti věci mají háček spočívajícím v tom že život pro sebe (ego) není uspokojující, není to to co by nás udělalo Štastnými.

Většinu kamarádů které jsem potkal a měli podobné představy o životě, tak nějak v něm buď dále bloudí buď chlastají, čí dál užívají drogy a vzpomínají na minulost, a nebo jednou sou budhisté, pak hinduisté a za pul roku věří v andělé, ale nič s toho není trvácne a sou jak já říkám utržená vzducholoď.

A nebo to vzdali plně, řekli si že hledání alternativy vůči egoistickému způsobu života nemá význam a vrhli se do víru světského světa, dvě zaměstnání, hypotéka, život na dluh, dovolená, večerní chvilka televize....

Ego nás táhne a je problém rozpoznat hlas srdce, který nám říká, kam dál, kam jít, co je správne a co je nesprávne.
Bojíme se za ním jít za tím svým  hlasem, který nás vede životem, nechceme jej slyšet, nechceme jej rozeznat aby jsme zřetelně věděli a slyšeli.
V bible je psáno kdo hledá najde a tak to nějak i bude, kdo hledá jak skloubit ty dva přístupy k životu tak je najde.
Kdo hledá tu pravdu ve svém srdci tak jí najde.
Znám zase jinou sortu kamarádů. Začali alternativně, pak zkoumali své srdce, některý se nechali oddávat jen příjmením pocitům , které občas meditace přináší. Někteří ale hledali dál, začali cvičit jógu, začali hledat hinduistické božství a pročetli si možná i knihu životopis jogína. A jak šli hlouběji a hlouběji zjistovali že je to o lásce , stejně jako křesťanství které nám je blíže.
A nakonec skončili stejně u krista(ne v cirkvi) a to z různých důvodů.

Každý má svobodu vyznání, ať si věří kdo chce v co chce a je to na každém jak naloží se svým životem, ale jedna věc je podle mne důležitá a to je to srdce.
Sami víme co to je když je někdo islamista ale bez srdce....
nebo z křižáckých výprav víme co může Křestan bez srdce.
Proto naučit se poslouchat hlas svého srdce, je jedna ze základních věcí, co se musí člověk naučit, pak to hledání jde a člověk najde.

Sou dva světy.
Jeden ten venku ten materiální, ten postavení na egu, na snaze bít NĚKDO, stát se něčím a pak je druhý svět.
A ten druhý.
Svět kde chceme milovat své blížné, kde chceme pomáhat bezdomovcům, kde se snažíme poslouchat své srdce, kde dokážeme odpustit svému bližnímu .