úterý 28. července 2015

Dobre vybavená poustevna


trošku starší fejetonek.......
ale aktuální.....


Poustevník



Nějak to dneska na mne přišlo spolu s ranní meditaci. Že jsem vlastně poustevník ve svoji DVP Dobře Vybavené Poustevně. Jakožto představený držím poustevnu v chodu a v případě problémů vše vyřeším, seženu peníze na jídlo či základní věci. Poustevna je dobře zařízena, od různého nářadí na zahradu přes ruční nářadí na opravu zahradního nářadí až nakonec je tam kovadlina dlabačka či širočina. Dokola nám jakožto poustevníkům dali kámoši různé pozemky, takže zahrad je tolik že jako správce nestihám a noví adepti novici většinou dlouho v našem řádu nevydrží.

…proč poustevník.?


No je toho povíce, poustevnici se většinou v našich zemích hlásili ke křesťanství, ale na východě byli poustevnici také. To co nás spojuje s poustevníky, jsou následovné věci.

skromný život

propagace vesele chudoby

staraní se o zahrádku připadne o zvířátka

žiti v ústraní od civilizace

odchod ne před lidmi ale blíže bohu-přírodě

snažit se být prospěšní okolí a udržovat dobré vztahy

přijímat nové adepty a zasvěcovat je do řádu……



Po letech v DVP sem to sepsal neboť vlastně vše je pravda akorát co jsme to za řád..? Adamité či františkáni nebo budhisti….čert ví každopádně tady popsané věci jsou zajímavé a snad nám Dobře Vybavená Poustevna vydrží i nadále a budeme dále rozjímat o světě, jak ho vnímáme (nevnímáme)my.

fcb a co dál?

Inu po letech zistuji, že moc reálních přátel nemám a nejlepší spůsob jak žít v realitě je žít reální život z reálnými lidmi. Čím více člověk tráví času na fcb tím méně jej tráví s reálnými lidmi. Ale vždyť na FCB sou všichni.... Ne nejsou a když tam nebudu ani já nic se nestane.Myslím si že jediné co se stane, že začnu žít život reálněji..... Kdo chce mne najde u mne na blogu a na mailu nebo osobně.
FCb také živí vzpomínky živí virtualitu, která má daleko od reálního světa.
Jak chcete vnímat přírodu a lesy a procitovat boží energii , když jste stále rozptýlení laikama a postama které sou o hovnu?
I stalo se mi v jedné skupině a to jsem členem jen pár skupin , že jeden člověk tam měl více nicků takže takže když byla diskuse ty virtuální ostatní podporovali názor toho jednoho neboť to byl on sám kdo psal za ně. Tak jsem napsal adminovi toho fóra ať takové jednání postihuje a aspoň na chvíli zablokuje daného loupežníka a nic. tak jsem se ze skupiny odhlásil, Na co tam být když názory tam propagované mohou být ovlivněné tím že někdo vystupuje v zájmu zachování vlastního ega pod více nicky. A pak jsem zjistil že jsem členem žádné skupiny..... a že vlastně tam již vůbec nemusím být.
Ono kdo chce ať si mne najde  a osobně pokecáme, ale těch moc není, tak se jdu radši věnovat těm kteří se mnou osobně jsou. A hlavně sou reální, smrdí jim z huby, můžu se jim koukat do očí a vědět co mají za lubem a v mysli a v duši.... Viva la realita

sobota 18. července 2015

pokora a pýcha

"Vědomost je pýcha, že jsem se tolik naučil; moudrost je pokora, že neznám více."

akorát nevím najít kdo to řekl..... našel jsem to v článku tady
http://www.znamenicasu.cz/samostudium-bible-svedectvi-o-adventni-nadeji/9-satan-a-padli-andele/

pondělí 6. července 2015

trpazlík a bůh

Inu setkávám se s bytostmi?
Inu v životě jsem jsem již potkal trpaslíka, rozmlouval se stromem a jednou jsem se rozplynul v údolí, které mne naučilo jednu píseň. Vždy to bylo hodně tiché až éterické, bylo to nejasné, jakoby to mluvilo cizím jazykem. Vždy mi to něco dalo, něco ale předci.
I jednou při mém šamanském bubnování a pohroužení se do pod-světa kde mne čekal můj průvodce. I optal jsem se jej na Boha na Krista, jestli žil či jak to s ním je.
I ocitl jsem se v zahradě rajské zahradě, palmy a vše možné a ejhle ježíš seděl pod stromem a vegetoval. Inu pokecal jsem s ním trochu a začal jsem v srdci cítit že tam je. každé ráno vstaneš a je tam, když se miluješ tak cítíš že je tam taky a pomáhá ti překonat tvé ego.Jaké to je když tam je.?
Je to silné, ty zážitky sou silnější než nějaký trpaslík, nebo rozmluva se stromem.
Je silní jasný, občas když nevím tak odpoví na otázku, ale moc se neptám, vše podstatné je v knize o něm....
Proč to píši....
kdysi jsem čítával o rozmluvách se zvířaty se stromy ale vždy to bylo těžké, hodně těžké,  a podařilo se to jen občas, jen málokdy a kdys jsem si četl rozpravy lidí který o tom psali, no jakoby si vymýšleli, jakoby si tam něco přidali nebo nevím, ale zážitek dotknout se přímo Boha vědět že je tu se mnou je hodně silnější, než s trpaslíkem kterého stvořil stejně ten Bůh.
Na co rozmlouvat s stromy když můžu rozmlouvat rovnou s jejich stvořitelem...
Na co rozmlouvat s anjelama když můžu rozmlouvat rovnou s jich stvořitelem

Nejvyšší přikázání je MILUJ svého boha s celého srdce.
Bůh je vše kolem mně, je to vše zjevné i zjevené, je ve stromě, i v lesní víle, i v ve světe, v trápení, v bolesti, ve smutku. A naučit se ho milovat je naučit se milovat vše kolem mne, vše ve mně, vše co stvořil. milovat trpaslíky stromy, přátele i nepřátele, bratry i vrahy.

Od té doby chci li rozmlouvat s bytostí aby mi poradila či pomohla mluvím rovnou s ním, je to pro mne lepší.
Každý má ale svou cestu....

punkový syndrom

Procitnutí z askeze punkového syndromu
zvaného život na samotě

V životě se dělají chyby
to jen tak kdyby
ale umění je uznat si je

Inu uznávám, chybil jsem
Byl to možná dobrý nápad
odtáhnout do hor na západ
samota mne naučila

Pokoru, skromnost, píli
ale i opuštěnost, zpustlost, zatrpknutí
a pak přichází to procitnutí

Běž už ven
běž už do vnitř

10let je deset let
oooo veliký pane
samota ti říká jak si vyhrál
ego ti říká,
oooo barák opravil,
velkým a vážením panem se stal
srdce pláče

chceš li boha vidět
musíš s lidmi žít
chceš li boha cítit
musíš lidem pomáhat
chceš li s bohem se spojit
musíš s lidmi se pojit

na samotě u lesa
utekla ti klobása