pátek 13. prosince 2013

moje ukazková mrkev

Dosti často se s touhle problematikou setkávám na různých webech, ale i v praxi, a nejvíce ve své vlastní hlavě.
Dělám si zahradu pro sebe, a či pro lidi, kteří se přijdou na ni kouknout?
Odpověď je záludná a vůbec není jednoduchá. Odpověď se na první pohled zdá jasná, a to, že zahradu si dělám pro sebe!. No to je předci jasné!
A máte radost z toho, když někomu svoji zahradu ukazujete?
A jste rádi když nabídnete sousedům své přebytky, neboť už je nemáte jak uskladnit?
A když přijde návštěva omrknout zahradu nezahřeje vás při srdíčku když se spolu s návštěvou procházíte a promlouváte o svých zkušenostech, o svých pocitech, či nápadech.?
Nevyslechnete si snad nějakou dobrou radu, či jiný postup?
Můžeme se hrát nevím na jaké pragmatiky a neznabohy, ale popravdě se nám libí když si někoho pozveme do zahrádky a pokecáme s ním. A pokecat můžu u práce, u pleti políčka, či sbíraní jahod.Stejně jsme to byli my, kdo si tam někoho pustil. Naše zahrádky by byli pusté kdyby je nikdo neobdivoval, nás to pak vnitřně nutí, aby jsme je vylepšovali, a lépe se o ně starali. Každé pohlazeni, každé políbení matky Země, určitě pomůže k dobrému růstu všeho živého, co na své zahrádce máme.Všechnu práci si musíme udělat sami, občas vám možná někdo pomůže. A je to vaše zahrada takže odpověď na tuto otázku je čistě na vás.!!!Dokonce by se dalo říci, že otázka je špatně formulována.Správně by mněla být:
Sdílím svoji zahradu rád, či nikoliv?

Žádné komentáře:

Okomentovat