úterý 28. července 2015

Dobre vybavená poustevna


trošku starší fejetonek.......
ale aktuální.....


Poustevník



Nějak to dneska na mne přišlo spolu s ranní meditaci. Že jsem vlastně poustevník ve svoji DVP Dobře Vybavené Poustevně. Jakožto představený držím poustevnu v chodu a v případě problémů vše vyřeším, seženu peníze na jídlo či základní věci. Poustevna je dobře zařízena, od různého nářadí na zahradu přes ruční nářadí na opravu zahradního nářadí až nakonec je tam kovadlina dlabačka či širočina. Dokola nám jakožto poustevníkům dali kámoši různé pozemky, takže zahrad je tolik že jako správce nestihám a noví adepti novici většinou dlouho v našem řádu nevydrží.

…proč poustevník.?


No je toho povíce, poustevnici se většinou v našich zemích hlásili ke křesťanství, ale na východě byli poustevnici také. To co nás spojuje s poustevníky, jsou následovné věci.

skromný život

propagace vesele chudoby

staraní se o zahrádku připadne o zvířátka

žiti v ústraní od civilizace

odchod ne před lidmi ale blíže bohu-přírodě

snažit se být prospěšní okolí a udržovat dobré vztahy

přijímat nové adepty a zasvěcovat je do řádu……



Po letech v DVP sem to sepsal neboť vlastně vše je pravda akorát co jsme to za řád..? Adamité či františkáni nebo budhisti….čert ví každopádně tady popsané věci jsou zajímavé a snad nám Dobře Vybavená Poustevna vydrží i nadále a budeme dále rozjímat o světě, jak ho vnímáme (nevnímáme)my.

Žádné komentáře:

Okomentovat